Természetes növényvédelem

Természetes növényvédelem az emBIO aktivált mikrobiológiai készítmény  alkalmazásával

A szántóföldi növénytermesztésben és a gyümölcstermesztésben is sikerrel alkalmazott EmBIO-ban található baktériumflóra a káros mikroorganizmusok szaporodását gátolja, és aktiválja a talajéletet.

A növények védelme és ellenálló képességének megerősítése miből tevődik össze?

  • Talajoltás
  • Állománykezelés

 

A kettő együttes alkalmazása biztosítja legjobban a növény egészséges fejlődését!

A kertészetben elért sikerek elsősorban a talaj termékenységével függenek össze. Az effektív mikroorganizmusok a talaj regeneratív mikroorganizmusait támogatják. Segítik a szerves anyagok átalakítását a növények számára szükséges tápanyagokká, és olyan közösséget alkotnak, amely elvonja a káros (patogén), kártevők életterét. A hatékony mikroorganizmusok segítségével a talaj termékenysége jelentősen növekszik, és ezáltal a növények ellenálló képessége fokozódik.

 

emBIO felhasználása a szántóföldi növénytermesztésben

Talajoltás folyamata és kijuttatása szántóföldi vagy egyedi kijuttató berendezés segítségével.

Állománykezeléshez javasolt technológia kalászosok, kukorica, napraforgó, repce és szója esetén.

 

emBIO felhasználása gyümölcs-és zöldségtermesztés esetén

Talajoltás menete gyümölcsösök esetén és annak előnyei, illetve állománykezelése almás, csonthéjas és bogyós gyümölcstermésű ültetvényeknél.

Zöldségtermesztésben történő talajoltás, öntözés, illetve az állománykezelés folyamata a  megfelelő mennyiségű víz dózissal zöldpaprikában, paradicsomban, káposztában tökfélékben sárgarépában és petrezselyemben.