Lovak immunerősítése

A MIKROBIOVET és az emBIO alkalmazása a lótartásban


Az EMbio mikrobiológiai készítmény alkotórészei- az állatok környezetébe kijuttatva, átalakítják azok életterét, a kórokozó mikroorganizmusok kiszorításával egészségesebbé teszik az állatok környezetét, pozitív irányba befolyásolják az élettani folyamatokat.

 

Az EM Technológia előnyei a lótartásban:

  • egészségesebb környezet,
  • a kellemetlen szagok megszűnése,
  • a legyek számának csökkenése,
  • a lovak immunrendszerének erősödése,
  • jobb stressztűrő képesség,


A lovak nagyon érzékeny állatok. Ennek megfelelően reagálnak a MIKROBIOVET- re. Nagyon hálásak a gondozott helyért, ha az istállót a MIKROBIOVET oldattal permetezzük be. Ezzel kellemes környezetet biztosíthatunk lovainknak, mivel az oldat megköti a kellemetlen szagokat, így az ammónia gáz nem kerül az állatok szemébe és orrába, távol tarja a legyeket, mérséklődik a porképződés.


Akár a többi emlősnél a MIKROBIOVETNEK a bélbe és az emésztőrendszerbe kell kerülnie. Ezt a táplálékon, vagy a vízen keresztül juttathatjuk be a MIKROBIOVET alkalmazásával, mely az ausztriai Bio Garancia Egyesület és a BIOKONTROLL Hungária Egyesület listáján is szerepel.  
A MIKROBIOVET egy fermentált mikroorganizmusokat, gyógynövénykivonatokat tartalmazó, aromatikus, étvágynövelő takarmányadalék, amelyet számos országban nagy sikerrel alkalmaztak a takarmányozásban. Hatására állataink immunrendszere erősödik, bélrendszerük mikrobiális egyensúlya helyreáll, javul az étvágyuk, nyugodtabbá vállnak és a stressztűrő képességük jelentősen megnövekszik. A MIKROBIOVET mikroorganizmusai a nyílt sebre kijuttatva is gyorsan hatnak: az antioxidáns és betegséglenyomó hatásnak köszönhetően gyorsítják a seb gyógyulását és csökkentik az elfertőződés kockázatát.


A MIKROBIOVET biotermesztésben előállított, megerjesztett gyógynövények – mint a kömény, cickafark, ánizs, édeskömény, nyírfalevél, aranyvessző, rozmaring, borsmenta, hibiszkuszgyökér, eperlevél -, valamint a , cukornádmelasszal és vízzel elkevert elegyéből áll össze. 


Alkalmazás 


Az istálló bepermetezése  
Magasnyomású tisztítóval végzett alapos tisztításra 1:4-es hígítású MIKROBIOVET + víz keveréket használjunk, gondosan lefedve vele a teljes felületet. A továbbiakban: boxonként 1/8 l MIKROBIOVET-et hígítás nélkül permetezővel, vagy ködképző géppel heti 2-3 alkalommal permetezzünk ki a boxfalakra, valamint a talajfelszínre (szalmára vagy faforgácsra). Ahova az állat rendszeresen ürít, vizel, valamivel többet juttassunk ki, ezáltal az ammónia megkötődik. Faforgács használata esetén is bővebben kell kijuttatnunk az anyagból, mert a forgács sok nedvességet felszív. A melegebb hónapokban az állatok nagyon kedvelik, ha 1:20-as hígítású MIKROBIOVET oldattal lepermetezzük őket.


Az alom és a boxok kezelését a felülalmozás előtt végezzük el. Az alomban lejátszódó rothadási folyamatok a MIKROBIOVET kezelések hatására erjedéssé alakulnak át, így jelentősen csökken az állatokat irritáló ammónia képződés. Az alomban lejátszódó komposztálási folyamatok alacsony hőmérsékleten, 37C 0 -on történnek.


A MIKROBIOVET alkalmazása a lovaknál


Ivóvízbe keverve  
40 liter ívó vízre számolva lovanként, 4cl MIKROBIOVET szükséges naponta. Ez a mennyiség folyamatosan itatható. Keverési arány 1 liter MIKROBIOVET:1000 liter víz.


Takarmányba keverve  
0,4-0,7% MIKROBIOVET szárazanyag felvételre számítva (táp, széna, siló stb.);  
naponta kb. 60ml MIKROBIOVETET adagoljunk. A MIKROBIOVET antioxidáns tartalmának köszönhetően a ledarált gabona nem indul bomlásnak. Stresszhelyzetben (szállítás, ellés, … stb.) 2 héttel előtte a MIKROBIOVET mennyiség dupláját adjuk, naponta.


Csikóknál:  
Szülés után közvetlenül 2-3 ml MIKROBIOVETET adjunk be szájon át, a továbbiakban ugyanannyit naponta.  
∙ a 2. héttől: 10 ml MIKROBIOVETET naponta, két adagra felosztva  
∙ a 8. héttől: 20 ml MIKROBIOVETET naponta, két adagra felosztva  
∙ A 3. hónaptól kezdve minden korosztálynak 40 ml MIKROBIOVETET adjunk naponta, két adagra felosztva.


Sérülések kezelését a MIKROBIOVET hígítatlan oldatával végezzük.  
A lábvégeket, a patákat hetente permetezzük le a tömény, hígítatlan oldattal.