Bio talajkezelés

emBIO aktivált mikrobiológiai készítmény a talajkezelésben

Az emBIO  aktivált mikrobiológiai készítmény olyan környezetet alakít ki, amelyben a mikroorganizmusok tevékenysége által az erjedéssel történő lebontás kerül előtérbe, és a rothasztó folyamatok visszaszorulnak.

 

emBIO baktériumtrágya

A hazánkban jelenleg forgalmazott baktériumtrágyák közül az emBIO rendelkezik a legnagyobb fajgazdagsággal.
Az emBIO több mint 20 baktériumfajt tartalmazó komplex készítmény, amely fajgazdagságának és a benne található baktériumfajoknak köszönhetően igen „stabil”, UV sugárzásra kevésbé érzékeny így a kijuttatás ideje alatt nem igényel különleges UV álló tartályt, és eltarthatósága is igen hosszú (+5-25C° között sötét helyen, fénytől elzárva 6 hónap!).

 

A készítmény több mint 20 féle baktériumfajt tartalmaz

Minél több baktériumfajt tartalmaz egy baktériumtrágya annál összetettebb módon képes helyreállítani a talaj eredeti baktériumflóráját. A több mint 20 fajból nem feltétlenül jut mind egyformán szerephez, sőt meglehet, hogy bizonyos fajokra egyáltalán nem lesz szükség az adott talajon mivel nem kedvezőek számára a körülmények az adott talajtípuson így nem tudnak kellő hatást kifejteni vagy éppenséggel teljesen el is tűnnek a talajból. Ez azonban nem okoz problémát mivel a fajgazdagság következtében minden talajtípuson maradnak olyan baktériumfajok, amelyek az adott talajon hatékonyan végzik el a talaj eredeti mikroflórájának helyreállítását és megfelelően serkentik a talajéletet, így rendszeres alkalmazás esetén tápanyagokban gazdagabb és jobb szerkezetű lesz az emBIO-val kezelt talaj. Ezen túl a nagyobb fajszám másik fontos szerepe, hogy ebben a komplex készítményben vannak olyan baktériumfajok is, amelyeknek az elsődleges szerepe nem közvetlenül a talajélet élénkítése, hanem az, hogy a többi -a készítményben meglévő- baktérium számára kedvező életfeltételeket biztosítsanak kezdetben olyan talajokon is ahol egyébként nem vagy csak sokkal kevésbé lennének életképesek és hatékonyak.


emBIO alkalmazása savanyú talajon

A savanyú talajok mikrobiális életének javítása és egyéb előnyök élvezése.

emBIO alkalmazása homokos talajon

A talajban élő természetes mikrobaflóra életterének növelése és a talaj kolloid szerkezetének javítása.