Fejléc szöveg

Mikrobiológiával
Földünk és állataink
egészségéért és
tisztaságáért

Dísznövények

SZOBAI- ÉS KERTI DÍSZNÖVÉNYEK,
VIRÁGÁGYÁS, GYEP


JAVASOLT TECHNOLÓGIA
• Szobanövények: 1 liter locsolóvízhez 10 ml EM-BIO-t keverve öntözze a szobanövényeket a megszokott módon és rendszerességgel.
• Kertidísznövények: a szobanövényeknél alkalmazott módszer mellett a lombfelület nagyságától függően öntsünk a permetléhez 2-6 ml EM-BIO-t literenként, és permetezzük le a növényt.
Virágágyások: 10 m2 területen 200 ml EM-BIO-t 10 liter vízhez adva kell a területre kivinni, nem túl mélyen bedolgozni a talajba, illetve 3-4 hetente 10 liter vízhez 200 ml EM-BIO-t adva permetezze le a növényt.
• Az elhalt növényi részeket helyezzük a tövekhez, és permetezzünk rá 10 m2-re 60 ml EM-BIO és 0,6 liter víz elegyét kora reggel vagy este, lehetőleg ne erős napfénynél. Mindez segít a komposztálásban.
•Gyep: A telepítés előtti és a kora tavaszi talajoltás mellett rendszeres kezelést is végezzünk: kannával 1:300 arányú oldattal locsoljuk be a területet.
Gyümölcsfák: Öntözés havi 1-2 alkalommal. A locsolóvízhez 2 dl EM-BIO hozzáadása javasolt. Állománykezelés vegetációs időszakban 4-6 alkalommal. A 10 liter vízhez adagoljunk 1,5-2 dl EM-BIO-t és a lombfelületet egyenletesen teljes lefedettséggel permetezzük le.
Öntözőrendszerekben 1:1000 arányban használjuk fel.
Várható hatása:
Néhány kezelés után a növények láthatóan dúsabbak, egészségesebbek lesznek. Stressztűrő képességük fokozódik, ellenállóbbá válnak a külső hatásokkal szemben. Tápanyag-ellátottságuk, felvevőképességük emelkedik. A kezelések hatására a levélzet, a szár és a virágzat szöveti állománya erősebb, kompaktabb lesz.

Az EM-BIO márkanevű aktivált mikrobiológiai készítmény az EM-nek (effektív mikroorganizmusok) megfelelő, EM Technology Hungary Kft által bejegyzett magyarországi védjegye.
A termék használható mind a hagyományos, mind az ökológiai gazdálkodásban. (II-3107/5/2007 sz. Gyártási és forgalmazási engedély, K-581/09 sz. Biokontroll igazolás)
Az EM-BIO élelmezés-egészségügyi szempontból tiszta anyag, patogén illetve genetikailag módosított szervezeteket nem tartalmaz.