Fejléc szöveg

Mikrobiológiával
Földünk és állataink
egészségéért és
tisztaságáért

Házikedvencek

Az emBIO herbs táplálék-kiegészítő irányított fermentációval előállított és gyógynövények kivonatával dúsított mikrobiológiai készítmény. Hatóanyagain kívül a szervezet számára értékes és gyógyító hatású tápanyag-összetevők keletkeznek benne, a benne található mikroorganizmusok tevékenysége révén. Ezek a természetes vegyületek a gyógynövények már ismert hatóanyagain kívül erős antioxidáns hatásúak, az élő szervezetben vitamin-szerű anyagként viselkednek. Jótékony hatást fejtenek ki az emésztésre, ez által támogatva az immunrendszer működését. Az emBIO herbs táplálék-kiegészítő gyártása során az irányított természetes fermentációs folyamatot baktériumok, gombák és algák végzik.

A következő gyógynövények az emBIO alapanyagai: kömény, cickafark, ánizs, édeskömény, nyírfalevél, aranyvessző, rozmaring, borsmenta, hibiszkuszgyökér, málnalevél. Ezen összetevők különleges körülmények között történő irányított fermentációja alakítja ki azt a hatást, amely a gyógynövények alapvető előnyös tulajdonságain felül, azzal harmonizálva további hasznos élettani hatással bírnak.

A emBIO herbs természetes fermentáció során keletkezett antioxidánsokat tartalmaz. A szervezet öregedési folyamataiért nagyrészt a kémiailag agresszív szabad gyökök tehetők felelőssé, ezek semlegesítésében játszanak szerepet az antioxidánsok. A beteg szervezetben sok szabad gyök képződik, így a lábadozási folyamatokban is nagy segítséget nyújt az emBIO herbs.

Az állati szervezet -mint ahogyan az emberi is- első védelmi vonalát a bélben élő mikroorganizmusok, más néven a bélflóra alkotják. A bélflóra az élő test tömegéhez képest nagy arányban, annak 2-3%-ában van jelen. A bélflóra megfelelő működése nélkül az emésztőszervrendszer képtelen elvégezni a feladatát. A bélflóra károsodását okozzák a bélgyulladások, parazitás és egyéb fertőzések, hosszas gyógyszeres-, antibiotikumos kezelés, stresszhatás -tápanyagváltás, utaztatás, anyaállattól való elválasztás és még számos káros behatás.

A bélflóra mikroorganizmusainak kiváló tápanyagául szolgál nem csak a emBIO antioxidáns készlete, hanem a gyógynövények hatóanyagai és a belőlük természetes fermentációval létrejött számos anyag is. Ezek: természetes C-vitamin B-vitaminok (B1, B2, B3, B6, B9, B12), 14 féle aminosav, ecetsav, almasav, szőlősav, glükuronsav, citromsav, életfontosságú enzimek, katalizátorok, csersavak, szénhidrátok, természetes antibiotikus anyagok, egyszerű és összetett alkoholok, ásványi anyagok és nyomelemek, és még egy sor jótékony hatású vitamin-szerű anyag. Ezáltal a bélflóra egyensúlyának kialakításában, stabilizálásában van jelentős szerepe a emBIO-nek.

A bélben keletkező méreganyagok semlegesítésén kívül a hatékonyabb emésztési és felszívódási folyamatokban is segít az emBIO herbs. A készítményben található hatóanyagok a bélből felszívódva a szervezetben fejtik ki jótékony hatásukat.

kutya macska

Kedvenceink -kutyák és macskák- számára a következő esetben javasoljuk az emBIO herbs takarmánykiegészítőt:

Minden olyan esetben, amikor az állat étvágyának fokozására van szükség, azaz betegségek esetén, lábadozáskor, legyengült állapotban, krónikus betegségek esetén, hasmenéses megbetegedések alatt és után, valamint antibiotikum után a bélflóra egyensúlyának helyreállítására

Adagolás: 3-5 ml/5 testtömeg kg naponta az állat eledelébe keverve, vagy rápermetezve.

Ha az állat szívesen fogyasztja az ivóvízébe is adagolható 0,1%-os arányban.