Blog

emBIO kijuttatás

emBIO baktériumtrágya kijuttatása

Minél több megfelelően összeválogatott baktériumfajt tartalmaz egy baktériumtrágya annál összetettebb módon képes helyreállítani a talaj eredeti baktériumflóráját. Pár dologra azonban szükséges odafigyelnünk a megfelelő hatás elérése érdekében.

Komposztálás

A komposztálás

A kert tulajdonosoknak sok gondot okoz az ősszel lehulló nagy mennyiségű falevél. A lehullott falevelek elégetése pedig nemcsak tilos ma már, de azon túl, hogy szennyezi a levegőt, az elégetett falevelek nem kerülnek vissza közvetlenül a természetes tápanyag körforgásba, és ezáltal igen sok hasznos tápanyagtól fosztjuk meg kertünk növényeit, melyet később kénytelenek leszünk drága pénzen vett szerves trágyával és egyéb talajjavító anyagokkal vagy rosszabb esetben műtrágyával pótolni annak érdekében, hogy kertünk növényei szépek maradjanak.

Fagykárok enyhítése

Az elmúlt hónapok szokásosnál hidegebb időjárása gondokat okozhatott a fagyérzékenyebb növénykultúrák esetében. Az előzetes hírek alapján ez részben a szőlő-, gyümölcs- és az erős fagyokra meglehetősen érzékeny szamóca ültetvények növényállományát érinthette károsan. A szántóföldi növénytermesztésben -amennyiben megbízható, jó minőségű vetőmag került a földbe, és a vetési technológia is megfelelő volt- a fagy jó eséllyel nem károsította számottevően a növénykultúrákat.

1. oldal / 2